Zakład Produkcji Spożywczej - Stefan Skwierawski
Home › Produkty wg kategorii
Produkty wg kategorii
Katalog »
  • Nalewka wiśniowa 200 ml

    Nalewka wiśniowa jest bardzo aromatyczna i pyszna. Popularna wiśniówka to królowa polskich nalewek. Uwielbiana przez wyrafinowanych smakoszy nalewek za piękny kolor i wyjątkowy aromat. Produkowana wg. własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min. 32% obj

    23.00
     
  • Nalewka wiśniowa 350 ml

    Nalewka wiśniowa produkowana jest wg dawnych sprawdzonych receptur. Duży udział zdrowych i dojrzałych owoców wiśni, spirytus i umiarkowany dodatek cukru zapewniają wyjątkowe doznania smakowe. Zawartość alkoholu minimum 32% obj.
    Doskonale rozgrzewa i przywraca dobry nastrój. Idealny prezent dla szefa i cioci na imieniny.

    35.00
     
  • Nalewka z pigwy 200 ml

    Owoce pigwy na surowo są trudne do zjedzenia, ale przetwarzane mają ciekawy aromat i korzystne właściwości dla zdrowia. Nalewka z pigwy dobra jest na przeziębienia , wzmacnia też niską odporność , dobrze działa na zaburzenia przewodu pokarmowego.
    Produkowana wg własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min. 32% obj.

    23.00
     
  • Nalewka z pigwy 350 ml

    Owoce pigwy na surowo są trudne do zjedzenia, ale przetwarzane mają ciekawy aromat i korzystne właściwości dla zdrowia. Nalewka z pigwy dobra jest na przeziębienia , wzmacnia też niską odporność , dobrze działa na zaburzenia przewodu pokarmowego.
    Produkowana wg własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min. 32% obj.

  • Nalewka żurawinowa 200 ml

    Owoce żurawiny błotnej to skarbnica zdrowia. Ma niezwykłe właściwości oczyszczające organizm , szczególnie układ moczowy. Powstrzymują próchnicę i choroby dziąseł , niszczą szkodliwe bakterie w układzie pokarmowym i przy tym zmniejszają ryzyko zawału serca. Nalewka z żurawiny posiada charakterystyczny cierpko - słodki smak preferowany przez smakoszy nalewek.
    Produkowana wg własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min.32% obj.

    23.00
     
  • Nalewka żurawinowa 350 ml

    Owoce żurawiny błotnej to skarbnica zdrowia. Ma niezwykłe właściwości oczyszczające organizm , szczególnie układ moczowy. Powstrzymują próchnicę i choroby dziąseł , niszczą szkodliwe bakterie w układzie pokarmowym i przy tym zmniejszają ryzyko zawału serca. Nalewka z żurawiny posiada charakterystyczny cierpko - słodki smak preferowany przez smakoszy nalewek.
    Produkowana wg własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min.32% obj.

    35.00
     
  • Nalewka jagodowa 200 ml

    Bardzo duży udział owoców jagody czernicy, spirytus i umiarkowany dodatek cukru, zapewniają wyśmienite, doznania smakowe. Owoce jagody mają właściwości bakteriobójcze i stosuje się je nawet w zatruciach pokarmowych. Suszone owoce działają przeciwbiegunkowo, natomiast świeże - rozwalniająco. Nalewka produkowana jest w/g własnej sprawdzonej receptury i zawiera min. 32% obj. alkoholu.

  • Nalewka jagodowa 350 ml

    Bardzo duży udział owoców jagody czernicy, spirytus i umiarkowany dodatek cukru, zapewniają wyśmienite, doznania smakowe. Owoce jagody mają właściwości bakteriobójcze i stosuje się je nawet w zatruciach pokarmowych. Suszone owoce działają przeciwbiegunkowo, natomiast świeże - rozwalniająco. Nalewka produkowana jest w/g własnej sprawdzonej receptury i zawiera min. 32% obj. alkoholu.

    35.00
     
  • Nalewka malinowa 200 ml

    Nalewka malinowa cudownie zamyka smak i aromat lata w butelce. Ma piękny kolor i smak malin. Jest mocno rozgrzewająca ku zdrowotności szczególnie na zimę.
    Produkowana w/g własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min. 32% obj.

    23.00
     
  • Nalewka malinowa 350 ml

    Nalewka malinowa cudownie zamyka smak i aromat lata w butelce. Ma piękny kolor i smak malin. Jest mocno rozgrzewająca ku zdrowotności szczególnie na zimę.
    Produkowana w/g własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min. 32% obj.

    35.00
     
  • Nalewka jeżynowa 200 ml

    Nalewka jeżynowa produkowana jest w/g własnej sprawdzonej receptury.
    Bardzo duży udział owoców jeżyny i umiarkowany dodatek cukru zapewniają doskonałe doznania smakowe. Intensywny smak jeżyny powoduje iż nalewka z nich przyrządzona łączy w sobie nuty słodyczy ale i też delikatnej goryczki.
    Zawartość alkoholu min 32% obj.

  • Nalewka jeżynowa 350 ml

    Nalewka jeżynowa produkowana jest w/g własnej sprawdzonej receptury.
    Bardzo duży udział owoców jeżyny i umiarkowany dodatek cukru zapewniają doskonałe doznania smakowe. Intensywny smak jeżyny powoduje iż nalewka z nich przyrządzona łączy w sobie nuty słodyczy ale i też delikatnej goryczki.
    Zawartość alkoholu min 32% obj.

    35.00
     
  • Nalewka miętowa 200 ml

    Nalewka o silnym zapachu balsamicznym, działa łagodząco na bóle i pobudza do czynności niemal wszystkie części organizmu. Używana przy dolegliwościach żołądkowych, niestrawnościach i wzdęciach. Ma piękny zielony kolor, orzeźwiający miętowy smak i zapach.
    Produkowana w/g własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min. 32% obj.

    23.00
     
  • Nalewka imbirowa 200 ml

    Nalewka imbirowa jest znakomita na długie zimowe wieczory , jesienne słoty i wiosenne roztopy. Doskonale rozgrzewa, wzmacnia i pobudza apetyt, poprawia trawienie i przywraca dobry nastrój.
    Produkowana w/g własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min. 32% obj.

    23.00
     
  • Żurawina niskosłodzona 200 g

    Wg literatury przetwory z żurawin stymulują działalność gruczołów dokrewnych, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, usuwają chorobliwe zmęczenie , ból głowy i bezsenności, mogą być pomocne w leczeniu nadciśnienia , arteriosklerozy, otyłości, chorób dróg moczowych i zapobieganiu kamicy nerkowej.

    4.97
     
  • Żurawina niskosłodzona 720 g

    Wg literatury przetwory z żurawin stymulują działalność gruczołów dokrewnych, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, usuwają chorobliwe zmęczenie , ból głowy i bezsenności, mogą być pomocne w leczeniu nadciśnienia , arteriosklerozy, otyłości, chorób dróg moczowych i zapobieganiu kamicy nerkowej.

    16.90
     
  • Nektar z żurawiny 300 ml

    Wg literatury przetwory z żurawin stymulują działalność gruczołów dokrewnych, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, usuwają chorobliwe zmęczenie , ból głowy i bezsenności, mogą być pomocne w leczeniu nadciśnienia , arteriosklerozy, otyłości, chorób dróg moczowych i zapobieganiu kamicy nerkowej.

    9.12
     
  • Keczup z żurawiny 200 g

    Wg literatury przetwory z żurawin stymulują działalność gruczołów dokrewnych, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, usuwają chorobliwe zmęczenie , ból głowy i bezsenności, mogą być pomocne w leczeniu nadciśnienia , arteriosklerozy, otyłości, chorób dróg moczowych i zapobieganiu kamicy nerkowej.

    4.97
     
  • Żurawina - całe owoce w soku 360 g

    Wg literatury przetwory z żurawin stymulują działalność gruczołów dokrewnych, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, usuwają chorobliwe zmęczenie , ból głowy i bezsenności, mogą być pomocne w leczeniu nadciśnienia , arteriosklerozy, otyłości, chorób dróg moczowych i zapobieganiu kamicy nerkowej.

    10.95
     
  • Borówka niskosłodzona 200 g

    Przetwory z borówki odznaczają się wybornym smakiem i przyjemnym aromatem. Dzięki zawartości substancji czynnych, a zwłaszcza glikozydu arbutyny działa moczopędnie i odkażająco, powoduje też energiczniejsze Wydalanie szkodliwych dla organizmu produktów przemiany materii.

    4.97
     
  • Borówka niskosłodzona 720 g

    Przetwory z borówki odznaczają się wybornym smakiem i przyjemnym aromatem. Dzięki zawartości substancji czynnych, a zwłaszcza glikozydu arbutyny działa moczopędnie i odkażająco, powoduje też energiczniejsze Wydalanie szkodliwych dla organizmu produktów przemiany materii.

    16.90
     
  • Borówka - całe owoce w soku 360 g

    Przetwory z borówki odznaczają się wybornym smakiem i przyjemnym aromatem. Dzięki zawartości substancji czynnych, a zwłaszcza glikozydu arbutyny działa moczopędnie i odkażająco, powoduje też energiczniejsze Wydalanie szkodliwych dla organizmu produktów przemiany materii.

    11.60
     
  • Mus jagodowy 200 g

    Borówka czernica ma spore znaczenie w medycynie oficjalnej i w lecznictwie ludowym. Czernice albo wytworzone z nich preparaty regulują działanie naczyń kapilarnych oczu, dzięki czemu poprawiają ostrość widzenia. Stosuje się je do zwalczania tzw. kurzej ślepoty. Głównymi substancjami czynnymi są garbniki oraz mirtyllina.

    4.97
     
  • Nektar z czarnej jagody 300 ml

    W/g literatury borówka czernica ma spore znaczenie w medycynie oficjalnej i w lecznictwie ludowym. Czernice albo wytworzone z nich preparaty regulują działanie naczyń kapilarnych oczu, dzięki czemu poprawiają ostrość widzenia.

    9.12
     
  • Nektar z maliny 300 ml

    Nektar z malin znany jest ze swych właściwości przeciwzapalnych i napotnych, stosowany powszechnie przy przeziębieniach , obniża temperaturę i wywołuje poty. To najzdrowszy lek na przeziębienie. Nektar z malin jest pomocny także w leczeniu bronchitów, zapalenia gardła, nadciśnienia, przy zaburzeniach żołądka i nerek.

    9.12
     
  • Konfitura z jagody 200 g

    W/g literatury borówka czernica ma spore znaczenie w medycynie oficjalnej i w lecznictwie ludowym. Czernice albo wytworzone z nich preparaty regulują działanie naczyń kapilarnych oczu, dzięki czemu poprawiają ostrość widzenia.

    Przeznaczenie głównie cukiernicze - ciasta, torty i nadzienie pierogów.

    4.97
     
  • MIX - 3x200 g (żurawina - borówka - jagoda)

    - borówka brusznica, niskosłodzona
    - żurawina błotna, niskosłodzona
    - mus jagodowy, niskosłodzony

    14.85
     
  • Koncentrat grzybowy 180 g

    Idealny do przyrządzania zup i sosów oraz jako dodatek do bigosu lub nadzienia pierogów. W ostatniej fazie gotowania zupy dodać koncentrat i doskonała zupa grzybowa jest gotowa. Sposób produkcji i wyrób jest prawnie chroniony.

    Produkowany pod stałym nadzorem uprawnionego grzyboznawcy nr 639.

    5.80
     
  • Koncentrat grzybowy 920 g

    Idealny do przyrządzania zup i sosów oraz jako dodatek do bigosu lub nadzienia pierogów. W ostatniej fazie gotowania zupy dodać koncentrat i doskonała zupa grzybowa jest gotowa. Sposób produkcji i wyrób jest prawnie chroniony.

    Produkowany pod stałym nadzorem uprawnionego grzyboznawcy nr 639.

    28.08
     
  • Borowik PET - 50 g

    Przechowywać w temperaturze otoczenia i wilgotności względnej - do 75%

    Produkowany pod stałym nadzorem uprawnionego grzyboznawcy nr 639

    15.00
     
  • Podgrzybek PET - 50 g

    Przechowywać w temperaturze otoczenia i wilgotności względnej - do 75%

    Produkowany pod stałym nadzorem uprawnionego grzyboznawcy nr 639

    11.12
     
  • Maślak PET - 50 g

    Przechowywać w temperaturze otoczenia i wilgotności względnej - do 75%

    Produkowany pod stałym nadzorem uprawnionego grzyboznawcy nr 639

  • Pyłek kwiatowy 500 g

    Pyłek kwiatowy ma właściwości antybakteryjne oraz wpływa na procesy metaboliczne jak i reakcje odpornościowe.

    38.10
     
  • Miód Lipowy 1000 g

    Stosowany przy kłopotach z drogami oddechowymi, sercem i układem krążenia, układem nerwowym i stresem, przewodem pokarmowym.

    38.00
     
  • Miód Rzepakowy 1000 g

    Miód Rzepakowy pomocny w kłopotach z sercem, naczyniami wieńcowymi, układem krążenia, wątrobą, nerkami i układem moczowym.

    29.00
     
  • Miód Spadziowy 1000 g

    Miód Spadziowy pomocny w kłopotach z drogami oddechowymi, przewodem pokarmowym, przy zaparciach, biegunkach, chorobach serca i nerwicy.

    53.00
     
  • Kosz upominkowy owalny z rączką

    W sprawie zamówienia koszy proszę o uprzedni kontakt telefoniczny
    tel.52 398 22 91

  • Kosz upominkowy okrągły z rączką

    W sprawie zamówienia koszy proszę o uprzedni kontakt telefoniczny
    tel.52 398 22 91

  • Kosz upominkowy owalny z dwiema rączkami

    W sprawie zamówienia koszy proszę o uprzedni kontakt telefoniczny
    tel.52 398 22 91

  • Borówka z gruszką  - 300 g

    Całe owoce borówki brusznicy zatopione w delikatnym słodkim przecierze z gruszki. Produkt deserowy z przeznaczeniem do bezpośredniego spożycia, lub jako dodatek do gofrów, lodów itp. Produkt pasteryzowany.

    7.30
     
  • Shiitake marynowane sł. 230 g

    Zdaniem naukowców shiitake to jedne z najzdrowszych grzybów świata. Wspomagają układ immunologiczny, zwalczają alergie pokarmowe a także wykazują działania przeciwnowotworowe. Mięsisty owocnik w delikatnej kwaśnej, lekko słodkiej zalewie z przyprawami to idealny dodatek do sałatek, kanapek, jako przekąska lub przystawka. Produkt pasteryzowany.

    6.60
     
  • Shiitake w solance  - 310 g

    Grzyby shiitake w izotonicznym roztworze soli 0,9% to gotowy produkt. Te mięsiste w strukturze grzyby dodane do potrawy wzbogacają ją o swój unikalny mięsno-pieprzowo-słodkawy aromat. Obok cennego białka, błonnika, kwasu foliowego i niacyny są też źródłem żelaza, potasu,wapnia oraz cynku. Produkt sterylizowany.

    10.12
     
  •  Shiitake  farsz  - 180 g

    Oferowany farsz stanowi uniwersalną bazę grzybową dla wszelkich potraw z jego udziałem tj. pierogów, kapusty z grzybami, sosów, past, nadzień i farszu lub pieczeni mięsnych. Pizza przesmarowana tym farszem nabiera niespotykanego unikalnego smaku. Produkt sterylizowany.

    7.15
     
  • Nalewka z kwiatu bzu czarnego 200 ml

    Kwiaty czarnego bzu działają moczopędnie, napotnie, przeciwgorączkowo, wykrztuśnie , a zewnętrznie także przeciwzapalnie. Nalewka z kwiatów bzu wyjątkowo pięknie pachnie i smakuje. Wysoko ceniona za ten charakterystyczny ziołowo-żywiczny zapach i smak.
    Produkowana w/g własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min. 32% obj.

    23.00
     
  • ADVOCAAT 350 ml

    Jajeczny likier o dużej gęstości i umiarkowanej zawartości alkoholu. To napój alkoholowy sporządzony z żółtek jaj od szczęśliwych kur z wolnego wybiegu , mleka, cukru , spirytusu i aromatu wanilinowego. To fantastyczny likier , który nie ma sobie równych. Pomimo panującej powszechnie opinii , że jest to raczej "damski trunek" coraz częściej delektują się nim też panowie. Produkowany wg własnej sprawdzonej receptury.
    Zawartość alkoholu min. 28% obj.

    35.00
     
  • Aronia z siemieniem lnianym 250g

    Aronia uważana jest za najzdrowszy owoc jagodowy. Siemię lniane to jeden z najlepszych środków łagodzących, przeczyszczających, przeciwzapalnych i przeciwbakteryjnych. Produkt ten może być stosowany na kanapki, ale najlepsze korzyści przynosi spożywany jako "lekarstwo" 2-3 łyżeczki rano na czczo.

    5.89
     
  • Sos Cumberland 250g

    Zimny sos polecany do pasztetów, czerwonego mięsa, dziczyzny i wędlin. Jest kwaśny,pikantny, gorzki, słony i kwaśny. Sporządzony z owoców żurawiny błotnej, czarnej porzeczki, chrzanu, musztardy, skórki pomarańczowej, soku z cytryny, całej gamy przypraw oraz dodatku nalewki z pigwy.

    7.79
     
  • Konfitura z Wiśni 200g

    Konfitura z wiśni, najlepsza do gofrów, tostów, na kanapki, jako nadzienie do pączków, świetnie smakuje z mięsem.

    4.78
     
  • Konfitura z Czarnej Porzeczki 200g

    Czarna Porzeczka ma właściwości przeciwzapalne, napotne i moczopędne. Owoce są bogate w witaminę C i PP, argininę, kwas asparaginowy i glutaminowy. Pomagają w procesach przemiany materii i zwiększają odporność organizmu. Porzeczka działa korzystnie na schorzenia dróg moczowych i pęcherza, nieżyty żołądka i jelit.

    4.78
     
  • Konfitura z Malin 200g

    Malina jest bogata w witaminy C, E, B1, B2, B6 oraz minerały potas, magnez, wapń, żelazo. Owoce malin mają właściwości przeciwgorączkowe, przeciwzapalne, antywirusowe oraz antybakteryjne. Pomaga w początkowym stadium przeziębienia i grypy. Malina obniża bardzo skutecznie ciśnienie tętnicze.

    4.78
     
Logo firmowe
Sklep Skwierawski