Polityka jakości
........................................................................................

W kwestii jakości nie godzimy się na żadne ustępstwa

Jeśli cykl produkcji danej nalewki ma trwać 4 miesiące, to właśnie tyle będzie trwał i ani jedna butelka nie zostanie sprzedana wcześniej. Jeżeli w Borach Tucholskich brakuje danego surowca to... czekamy aż się pojawi, bo nie produkujemy w oparciu o dobra z innych regionów. Zachowujemy najwyższe standardy w procesie produkcji, zarówno pod względem stosowanych technologii, jak i higieny. Nasi klienci są więc pewni, że produkt, który otrzymują, jest naturalny i zdrowy.

Potwierdzona jakość

Zapewnienia o najwyższej jakości w naszym przypadku nie są tylko czczymi słowami. Potwierdzają je liczne certyfikaty „Najlepsze w Polsce”, złote medale, m.in. od ECOLIFE i IFE POLAND oraz wyróżnienia.

Zobacz wszystkie nagrody i certyfikaty.

Technologie ukierunkowane na jakość

Jakość końcowego produktu gwarantują nie tylko zastosowane do jego produkcji składniki, ale też wykorzystane technologie. W Zakładzie Przetwórstwa Spożywczego proces produkcyjny prowadzony jest w nowych halach o powierzchni 750 m2.

Techniczne wyposażenie, na które składają się: kotły warzelne, mieszalniki, rozdrabniacze, przenośnik płytkowy, napełniarki, tunel grzewczy, autoklaw, wytwornica pary, klimatyzowany magazyn wyrobów gotowych, środki transportu, w pełni zabezpiecza właściwy przebieg procesu produkcyjnego. Z kolei wdrożony już w 2003 roku system HACCP, to gwarancja, że produkujemy żywność zdrową i najwyższej jakości.