Historia firmy Skwierawski

W Zakładzie Produkcji Spożywczej "Skwierawski" specjalizujemy się w przetwarzaniu grzybów i owoców runa leśnego pochodzących z Borów Tucholskich.

Zakład Skwierawski na tle historii Na rynku funkcjonujemy już od 1989 roku i mamy za sobą długą, ale stopniową drogę rozwoju: od koncentratów lodów w proszku, przez grzyby suszone a następnie półprodukty kulinarne, aż po koncentrat, który produkujemy, jako jedyni w kraju.

Z czasem ofertę wzbogaciliśmy również o przetwory z owoców: nalewki, musy, konfitury.
Nie osiadamy na laurach i ciągle rozwijamy naszą firmę dodając nowe linie produktów, oparte na darach natury Borów Tucholskich.

Nasz sukces opieramy o wiedzę właściciela i twórcy marki, Stefana Skwierawskiego, który ukończył Wydział Technologii Żywności o specjalizacji Przetwórstwo Owocowo-Warzywne na Akademii Rolniczej w Poznaniu. Jego wiedza, doświadczenie i wyczucie potrzeb rynku, niezmiennie stanowią fundament marki.